Image
1 minuut
november 2017
Hoe kun je kennis over gedrag gebruiken om je doelen te halen? 14 voorbeelden hoe de Rijksoverheid dat doet en wat ze daarvan heeft geleerd.
Image
Facturen en rekenmachine
3 minuten
januari 2019
Hoe zijn de financiële vaardigheden en het financieel bewustzijn van Nederlanders? Motivaction onderzocht hun financiële kennis, houding en gedrag.
Image
Mensen op straat
4 minuten
oktober 2017
Veel gedrag van mensen in armoede is het gevolg van schaarste, en niet van hun persoonlijkheid. Met die kennis kunnen gemeenten hun armoedebeleid verbeteren.
Image
4 minuten
mei 2017
Met een gedragsexperiment kun je het effect van een interventie op het gedrag van consumenten testen. Welke stappen moet je zetten voor een betrouwbaar resultaat?
Image
Spaarvarken
2 minuten
april 2017
Met een duidelijk spaardoel is sparen makkelijker. Maar gaan mensen meer sparen als je ze af en toe herinnert aan dat doel en het gespaarde bedrag?
Image
bril verloren op straat
1 minuut
september 2017
Wijzer in geldzaken meet jaarlijks het financiële gedrag van Nederlanders. In 2017 is hun financiële situatie beter, vergeleken met de jaren ervoor.
Image
2 minuten
januari 2019
Arm zijn betekent veel meer dan te weinig geld hebben. Armoede heeft ook emotionele gevolgen. Welke zijn dat en welke rol speelt schaamte?
Image
Gereedschap
3 minuten
november 2017
Met deze 7 tools ontdek je welke factoren menselijk gedrag beïnvloeden, en hoe je daar gebruik van kunt maken om het gedrag van je doelgroep te veranderen.
Image
Lichtgevende kabels
6 minuten
januari 2017
Mobility Mentoring® kijkt naar de impact van geldstress op het gedrag van mensen. Dat maakt deze aanpak van schaarste en armoede effectiever en efficiënter.

Meer bundels van deze auteur