Spring naar content

Terugkijken Praktijkdag – Samen komen tot haalbare betalingsregelingen (Ochtendprogramma)

24 mei 2022

Op de praktijkdag van 19 mei gingen experts en uitvoerders onder begeleiding van dagvoorzitter Sandy Nijhuis in gesprek over hoe we samen tot haalbare betalingsregelingen kunnen komen. Wat is er binnen de kaders van wet en regelgeving al mogelijk? Hoe steek je de communicatie tussen burger en incassomedewerker het beste in? En welke hulp bieden instanties als het CJIB en de Belastingdienst? 
 
Kon je er niet bij zijn of wil je het webinar terugkijken? Kijk dan naar onderstaande opname.

Masterclass betalingsregelingen treffen – Snel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
Welke veranderingen hebben de afgelopen jaren plaatsgevonden die het treffen van een passende regeling bevorderen? In deze masterclass word je in 30 minuten bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van beleid, wet- en regelgeving. Deze kennis kan jou helpen om vaker en sneller tot een passende regeling te komen. 

Door mr. André Moerman (eigenaar van www.schuldinfo.nl, manager hulp bij geldzaken bij Bindkracht10 en voorzitter van de signaleringscommissie van de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden)

Schulden sneller oplossen met haalbare betalingsregelingen (vanaf 47:40)
Waarom loopt het treffen van een haalbare betalingsregeling nog te vaak spaak? En wat kunnen we samen doen om dit te verbeteren en te veranderen? 

Gespreksleider Marco Florijn (voorzitter NVVK) gaat hierover in gesprek met Paul Otter (Syncasso), Anneke Suvee (Kredietbank Nederland), Sianne van Rhee (Clustering Rijks Incasso) en Martin Neef (Vattenfall). 

Gerelateerde artikelen

Betalingsregelingen

Dit onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van de ambities van het Kabinet Rutte III om de schuldenproblematiek in Nederland effectiever aan te pakken. Eén van de manieren waarop dit moet…

Helpt een flexibele betaaldatum om eerder te betalen?

Als klanten rekeningen niet op tijd betalen, lopen hun schulden op door administratiekosten en rente. Ook zorgen betalingsachterstanden voor stress. Als klanten zelf mogen bepalen wanneer ze een schuld aflossen,…

CAK: regeling wanbetalers

Als een burger 6 maanden of langer zijn zorgpremie niet betaald, wordt hij of zij aangemeld bij het CAK. Wist...