Spring naar content

Themakrant cliëntenraden schulden signaleren en samenwerken

In deze themakrant staan een aantal lessen uit het Leernetwerk Schuldhulpverlening voor cliëntenraden, dit leernetwerk is georganiseerd door Schouders Eronder in samenwerking met de Landelijke Cliëntenraad.

3 juni 2021

Veranderen levert het meeste op in samenwerking met ketenpartners. Een cliëntenraad is zo’n belangrijke partner. Niet voor niets worden zij ‘de ogen en oren’ van een organisatie genoemd. Echter, worden de signalen goed geuit? Worden ze opgepikt? Leren we ervan? In deze themakrant staan een aantal lessen uit het Leernetwerk Schuldhulpverlening voor cliëntenraden, dit leernetwerk is georganiseerd door Schouders Eronder in samenwerking met de Landelijke Cliëntenraad.

Aan de hand van het rapport ‘Als verrekenen een beperking is’ gaan we op zoek naar signalen. Een mooi voorbeeld van samen leren door de Landelijke Cliëntenraad en UWV. Signalen zijn verzameld, onderzocht en gekwantificeerd, de belangrijkste partners werden binnenboord gehaald én er zijn handelingsperspectieven geboden.

Gerelateerde artikelen

Financiële problemen signaleren en studenten begeleiden

Hoe begeleiden hogescholen studenten met financiële problemen? Wat is er voor hen geregeld en werkt dat? Wat vinden de medewerkers en studenten van die begeleiding? Waar gaat het mis en…

Handreiking: Signaleren van geldzorgen

Hoe herken je de signalen van geldzorgen? En hoe begin je het gesprek daarover? Deze handreiking zet alle signalen per doelgroep op een rij en geeft je technieken om een…