Over de Kennisbundel

Hoe ga je in gesprek met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven? Hoe signaleer je niet alleen vroegtijdig schulden, maar ook ander risicogedrag? Hoe profiteer je van slimme interventies die elders hun waarde hebben bewezen? Door vooral nieuwsgierig te blijven en relevante kennis met de collega’s te delen. De Kennisbundel helpt je hierbij.

Wat is de Kennisbundel?

In de Kennisbundel vind je samenvattingen van wetenschappelijke rapporten, handreikingen en andere relevante vakliteratuur. Maar ook overzichten van handige tools en filmpjes.

De kennisbundel is meer dan een verzameling van relevante literatuur. De tool is gebruiksvriendelijk ingericht en beschikt over verschillende handige functies waardoor je de bundel naar eigen behoefte en inzicht kunt inrichten. Zo kun je notificaties ontvangen als er nieuwe artikelen verschijnen in bepaalde thema’s. En natuurlijk is het handig als je de tool overal kunt raadplegen. Daarom is de tool ontwikkeld vanuit mobile-first en ook als app beschikbaar. Je kunt de app gratis downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Zoeken en sorteren

In de Kennisbundel kun je informatie zoeken en sorteren. Op internet gaan zoeken naar dat ene interessante rapport is niet meer nodig. De kennisbundel is de plek waar je het terug kunt vinden. Ook kun je zelf overzichten (Kennisbundels) maken van wat je interessant vindt en dat ook delen met anderen.

Zelf bundels samenstellen en delen

De redactie van de Kennisbundel heeft bundels samengesteld over een aantal onderwerpen, zoals vroegsignalering en laaggeletterdheid. Met 1 klik op de knop kun je de bundels liken en zo automatisch volgen. Maar je kunt zelf ook kennisbundels samenstellen van artikelen die voor jou belangrijk zijn. Als je een bundel maakt kunnen andere mensen dat zien, en je kunt een bundel ook delen met anderen.

Afspeellijstje van vakliteratuur

Een bundel kun je vergelijken met een afspeellijstje van muziek. Net zoals je een afspeellijstje maakt voor een feestje, of een afspeellijstje van de 90’s, zo kun je bundels maken voor een project waar je aan werkt of over een onderwerp dat voor jouw organisatie belangrijk is.

Heb je vragen over de Kennisbundel, stuur dan een e-mail naar redactie@kennisbundel.nl.