Spring naar content

Get Inspired! Aan de slag met de beroepscompetenties voor sociaal-financieel dienstverleners

Werk jij als professional met mensen aan het versterken van hun financiële bestaanszekerheid? Maak dan gebruik van de beroepscompetenties om je deskundigheid te bevorderen. Klik hier voor een kort overzicht van alle competenties met de belangrijkste tools, tips of handreikingen om direct aan de slag te gaan.

Om je verder op weg te helpen hebben we enkele beroepscompetenties uitgewerkt tot inspiratiepagina’s vol met extra toelichting, handige hulpmiddelen en verhalen uit de praktijk. Klik op de afbeeldingen hieronder om de verschillende inspiratiepagina’s te bezoeken.

Wat zijn beroepscompetenties?

Beroepscompetenties beschrijven de kennis en vaardigheden die professionals in het vakgebied van sociaal financiële hulpverlening nodig hebben, zowel nu als in de toekomst, om mensen effectief te kunnen ondersteunen. Deze competenties zijn relevant voor iedereen die werkzaam is in dit werkveld, ongeacht hun functie. Het gaat hierbij niet om specifieke functieprofielen of takenpakketten, maar de competenties kunnen wel als input dienen voor deze aspecten.

Meer weten over de beroepscompetenties? Klik op de knop hieronder voor verdere uitleg, gesprekstools en werkvormen.