Spring naar content

Infographic No Credit, Game Over!

6 januari 2020

In de game No Credit, Game Over! moeten jongeren een schuld van €1400 oplossen. Zo leren meer over de sociale kaart in hun gemeente. Wat zijn de resultaten? En is de game effectiever dan een klassikale les over schulden? Deze infographic laat de evaluatie zien van S_U+G, de serious urban game No Credit, Game Over! 

De game No Credit, Game Over!

De game is serious: dat betekent dat je er iets van leert. En de game is urban: dat betekent dat je het in je eigen stad speelt. Bij deze game gaan jongeren de stad in met een schuld van €1400. Ze moeten die schuld proberen op te lossen door langs te gaan bij allerlei organisaties. Wat leren de jongeren ervan? Is de game effectiever dan een klassikale les over schulden? En welke factoren maken dat de game goed werkt?

Zie hier ook de proces- en effectevaluatie van de game No Credit, Game Over!
 

Gerelateerde artikelen

Proces- en effectevaluatie No Credit, Game Over!

De game No Credit, Game Over! laat jongeren kennismaken met organisaties in hun gemeente die hen adviseren over financiën en schulden. Werkt dat? In dit rapport vind je de resultaten.

Aanpak problematische schulden

Wat is er bekend over de aanpak van problematische schulden in Nederland? In 2016 ontbraken duidelijke landelijke cijfers. Zo weten Rijk en gemeenten niet hoeveel mensen precies in de schulden…

Financiële problemen bij huishoudens in 2018

In 2018 had 1 op de 5 huishoudens betalingsachterstanden. Dat zijn 1,5 miljoen huishoudens. Bij de helft van hen gaat het om ernstige betalingsproblemen. Het aantal huishoudens met financiële problemen…