Spring naar content

Checklist verzoekschrift WSNP voor schuldhulpverleners

3 juni 2019

Een rechter heeft maar kort de tijd om een verzoekschrift WSNP te beoordelen. Voor de cliënt hangt er veel van af: wel of geen schuldsanering? Met deze checklist zorg je dat de stukken compleet zijn. Ook krijg je tips om de kans te vergroten dat de rechter je aanvraag goedkeurt.

Als een schuldhulpverlener denkt dat een cliënt in aanmerking komt voor schuldsanering, dan moet hij een verzoekschrift WSNP indienen bij de rechter. De rechter heeft gemiddeld maar 15 minuten om het verzoek te beoordelen. Het is daarom belangrijk dat de stukken compleet zijn. Deze checklist helpt hierbij. In de lijst staat alles waar je aan moet denken:

  • Voldoet de schuldenaar aan de voorwaarden?
  • Welke stukken heeft de rechter nodig?
  • Klopt de schuldenlijst?
  • Wat moet er in de toelichting staan?

Ook geeft de checklist je praktische tips om de kans te vergroten dat de rechter je aanvraag goedkeurt en een cliënt toelaat tot schuldsanering.

Gerelateerde artikelen

Handreiking voor zelfstandig ondernemers binnen de WSNP

Nederland telt ruim 1 miljoen zzp’ers. Kunnen zij een beroep doen op de WSNP? En kunnen ze als zzp’er blijven werken als ze in de schuldsanering zitten? Ja, maar alléén…

Routekaart verzoekschrift WSNP voor schuldhulpverleners

Deze routekaart legt uit welke 7 stappen je moet doorlopen om een verzoekschrift WSNP in te dienen. Ook krijg je tips en links die je helpen bij de voorbereiding.