Spring naar content

Routekaart verzoekschrift WSNP voor schuldhulpverleners

3 juni 2019

Deze routekaart legt uit welke 7 stappen je moet doorlopen om een verzoekschrift WSNP in te dienen. Ook krijg je tips en links die je helpen bij de voorbereiding.

Als een schuldhulpverlener denkt dat een cliënt in aanmerking komt voor schuldsanering, dan moet hij een verzoekschrift WSNP indienen bij de rechter. De rechter heeft maar kort de tijd om het verzoek te beoordelen. Als jij het verzoek nauwkeurig voorbereidt, is de kans groter dat de rechter de aanvraag goedkeurt en een cliënt toelaat tot schuldsanering.

Deze routekaart beschrijft kort maar krachtig de 7 stappen die je daarvoor moet doorlopen. Ook geeft de routekaart praktische tips en links die je helpen bij de voorbereiding.

Gerelateerde artikelen

Checklist verzoekschrift WSNP voor schuldhulpverleners

Een rechter heeft maar kort de tijd om een verzoekschrift WSNP te beoordelen. Voor de cliënt hangt er veel van af: wel of geen schuldsanering? Met deze checklist zorg je…

Handreiking voor zelfstandig ondernemers binnen de WSNP

Nederland telt ruim 1 miljoen zzp’ers. Kunnen zij een beroep doen op de WSNP? En kunnen ze als zzp’er blijven werken als ze in de schuldsanering zitten? Ja, maar alléén…