Spring naar content

Monitor financieel gedrag 2017

11 september 2017

Wijzer in geldzaken meet jaarlijks het financiële gedrag van Nederlanders. In 2017 is hun financiële situatie beter, vergeleken met de jaren ervoor.

Mensen staan minder vaak rood in 2017 en betalen hun rekeningen vaker op tijd. Ook gebruiken ze vaker hulpmiddelen om overzicht te houden, zoals mobiel bankieren. Bijna twee derde van de Nederlanders heeft een bedrag gereserveerd, dat ze kunnen gebruiken als bijvoorbeeld de wasmachine, koelkast of auto kapot gaat. Het spaargedrag van mensen is gelijk aan eerdere jaren, maar de hoogte van het bedrag wisselt enorm: van €25 – €500 per maand. 40% van de Nederlanders ervaart weleens stress door hun financiën. De meerderheid van de mensen heeft wel het gevoel dat hij zijn geldzaken onder controle heeft.

Gerelateerde artikelen

Monitor financieel bewustzijn Nederlanders 2018

Motivaction onderzocht in opdracht van Aegon de financiële kennis en het financieel bewustzijn van Nederlanders. Ze hebben daarvoor de FinQ-score ontwikkeld. Deze score is gebaseerd op opvattingen, overtuigingen, kennis en…

Divosa Monitor Vroegsignalering Schulden – Jaarrapportage 2022

De Divosa Monitor Vroegsignalering Schulden Jaarrapportage 2022 geeft inzicht in de uitvoering en werkwijzen van vroegsignalering van schulden bij circa 200 gemeenten.

Divosa Monitor Vroegsignalering Schulden – Jaarrapportage 2023

Gemeenten en vastelastenpartners zijn sinds 1 januari 2022 wettelijk verplicht om invulling te geven aan de vroegsignalering van schulden. Energiebedrijven,...