Spring naar content

Podcast Goed geld gesprekken

15 maart 2025

In de podcast Goed geld gesprekken worden inhoudelijke gesprekken met experts gevoerd over financiële begeleiding, nazorg en gedragsverandering bij mensen met schulden. De afleveringen geven inzicht in wat werkt in de praktijk en waarom. De meerwaarde van de podcast zit in de combinatie van praktijkervaring en reflectie op wat beter kan, binnen de bestaande kaders van gemeentelijk beleid.

De gesprekken leveren praktische inzichten op:

  • Schuldhulp werkt beter als er aandacht is voor gedrag, niet alleen voor cijfers.
  • Nazorg is cruciaal om terugval te voorkomen.
  • Effectieve hulp vraagt samenwerking tussen professionals en vertrouwen van de cliënt.
  • Gemeenten kunnen met kleine aanpassingen in proces en houding meer bereiken.

Wat kun je ermee in de praktijk?

Professionals kunnen de inzichten als input gebruiken voor het verbeteren van schuldhulptrajecten en het versterken van de samenwerking tussen beleid en uitvoering door gedragsaspecten en nazorg nadrukkelijker op de agenda te zetten. Ook is de podcast bruikbaar bij scholing van professionals.

Voor wie is het relevant?

Deze podcast is interessant voor professionals in het sociaal domein, leidinggevenden en HR-medewerkers die inwoners of medewerkers willen ondersteunen bij het aanpakken van schulden, het tot stand brengen van schuldregelingen of het bevorderen van duurzame financiële gedragsverandering. Minder relevant als je op zoek bent naar technische details, cijfers of juridische kaders. De podcast biedt richting, maar dient niet als handleiding.

Gerelateerde artikelen

Podcast ‘Nooit een kwartje?’

Armoede brengt grote zorgen voor het hele gezin. De stress die armoede met zich meebrengt, voelen kinderen die opgroeien in...

Podcast ‘Sterke Verhalen’

In deze podocast-serie vertellen verschillende mensen over hun eigen ervaringen met leven in armoede.

Podcast OMG Money Talks

Geld speelt een grote rol in ieders leven, en zonder genoeg geld mis je leuke dingen. Veel jongeren hebben echter...