Spring naar content

Themakrant ondernemers en schulden

Toegankelijke dienstverlening voor de tienduizenden ondernemers die door de coronacrisis in de financiële problemen komen.

3 maart 2021

Verwacht wordt dat tienduizenden ondernemers in de financiële problemen komen door de coronacrisis. Een enorme opgave om óók voor deze groep burgers onze dienstverlening toegankelijk te maken. Sommige ketens zijn hier klaar voor, anderen nog niet. Om schuldhulpverleningsketens hierbij te ondersteunen, ontwikkelt en deelt Schouders Eronder kennis.

In deze krant tipt onderzoeker Sierdjan Koster onder andere om minder naar het probleem van ‘nu’ te kijken, maar liever met de ondernemer naar een toekomstperspectief te zoeken. Alphen aan den Rijn laat zien hoe breed naar schulden wordt gekeken en de samenwerking vooral buiten de eigen organisatie wordt opgezocht. Ook belichten we best practices met aandacht voor domein-overstijgend samenwerken. En er zijn een aantal ondernemers aan het woord.

Gerelateerde artikelen

Werkwijzer Ondernemers en schulden

Gemeenten hebben de wettelijke taak om schuldhulpverlening te bieden aan ondernemers met schulden. Deze werkwijzer geeft tips en inzichten om...

Armoede en schulden na corona

De verwachting bestaat dat de coronacrisis voor een flinke toename zal zorgen van de groep burgers die met armoede en schulden te kampen heeft. Gemeenten verwachten dan ook dat er…

Financiële tegenslagen in de coronacrisis

In opdracht van Wijzer in geldzaken heeft het Nibud onderzoek gedaan naar de financiële staat van Nederlandse huishoudens en de impact van de coronacrisis op hun financiën.