Spring naar content

Over de Kennisbundel

Over de Kennisbundel

Hoe ga je in gesprek met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven? Hoe signaleer je niet alleen vroegtijdig schulden, maar ook ander risicogedrag? Hoe profiteer je van slimme interventies die elders hun waarde hebben bewezen? En hoe versterk je samen de brede keten van schuldhulp? Door vooral nieuwsgierig te blijven en relevante kennis met de collega’s te delen. In de kennisbundel vind je publicaties die je hierbij kunnen helpen.

Zoeken en sorteren

De kennisbundel wordt jaarlijks door veel professionals en vrijwilligers – die op zoek zijn naar actuele kennis en informatie rondom schulden- geraadpleegd. In de kennisbundel kun je informatie zoeken en sorteren door filters te gebruiken. Op internet gaan zoeken naar dat ene interessante rapport is niet meer nodig. De kennisbundel is de plek waar je het terug kunt vinden.

Samenwerken in de keten

In het sociaal domein werken we samen met een groot aantal professionals, vrijwilligers, organisaties en gemeenten die zich dagelijks inzetten voor mensen met (dreigende) problematische schulden. In ons werk is de input van ervaringsdeskundigen en inwoners van onschatbare waarde. Samen met hen dragen wij bij aan het eerder, sneller en beter helpen van mensen met schulden.
Alleen kunnen we het niet, samen komen we verder.

Over Divosa

De kennisbundel is een dienst van Divosa, de vereniging van gemeentelijke leidinggevenden in het sociaal domein. Kennisuitwisseling is een belangrijke taak van Divosa. Feiten en cijfers over het gemeentelijk sociaal domein én het verhaal erachter geven gemeenten inzicht waarmee zij hun uitvoering kunnen verbeteren. Divosa vindt het belangrijk dat kennis wordt vertaald naar de praktijk en dat vraagstukken uit de praktijk een plek krijgen in onderzoek.

Lees meer over kennis en onderzoek van Divosa

Nieuwsbrief Kennisbundel

Op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot de Kennisbundel Armoede & Schulden?

Meld je dan hier aan.

Vragen?

Ben je professional en heb je vragen of opmerkingen over de kennisbundel Armoede & Schulden? Vul dan het het contactformulier hieronder in. 

Heb je geldzorgen? Of heb je vragen over bijvoorbeeld uitkeringen? Kijk dan op divosa.nl/Hulp voor inwoners waar je voor hulp terecht kan. 

Neem contact met ons op