Kennisbank
Kennis over schuldhulpverlening vinden en delen. Ben je op zoek naar een praktische handreiking, een tool of andere publicaties die je verder helpen in jouw werk? In de kennisbank hebben we alle informatie voor je verzameld. Gebruik de filters om informatie te zoeken en te sorteren. Regelmatig verschijnen er nieuwe publicaties.
Filters:
Sorteer op:
Tool: Professionalisering in sociaal-financiële dienstverlening
In het Vaarwater financiële bestaanszekerheid volgen we mensen die hulp nodig hebben bij financiële problemen. Dreigen ze in zwaar weer…
Maak hier kennis met de competenties sociaal financiële dienstverlening
Met mensen werken aan hun financiële bestaanszekerheid! Werk jij als professional met mensen aan het versterken van hun financiële bestaanszekerheid?…
Explanimation Beroepscompetentieset sociaal-financiële dienstverlening
Animatie: Doen wat nodig is! Werk jij met mensen die in armoede leven, financiële problemen hebben, of voor wie financiële…
Wegwijzer Jeugd en Veiligheid: Hoe help je jongeren met schulden?
Het aantal jongeren met een betalingsprobleem stijgt. Uit het scholierenonderzoek 2020 van het Nibud blijkt dat er weinig financiële scholing…
Notitie jongeren en schulden
De NVVK staat voor een goede dienstverlening aan mensen met financiële zorgen. Hierbij besteden ze aandacht aan mensen in een…
Geldezels
Geldezels zijn personen die worden gebruikt voor het witwassen van geld van criminelen. Een geldezel sluist via zijn of haar eigen bankrekening geld door en krijgt daar dan vaak een…
Armoede en schulden na corona
De verwachting bestaat dat de coronacrisis voor een flinke toename zal zorgen van de groep burgers die met armoede en schulden te kampen heeft. Gemeenten verwachten dan ook dat er…
Factsheet: wat werkt bij een budgetcursus?
Maakt een budgetcursus burgers financieel zelfredzaam? Wat vinden de deelnemers? En hoe vergroot je het effect van een budgetcursus? In deze factsheet vind je de resultaten van een onderzoek naar…
Overzicht vaste lasten 2019
Huishoudens zijn in 2019 meer dan de helft van hun inkomen kwijt aan de vaste lasten. Het Nibud vindt dat dit aandeel niet boven de 50% mag uitkomen. Want hoe…