Spring naar content

Studenticast: podcast over financiën van studenten

14 december 2022

In de Podcast Studenticast, een podcast van de Universiteit Leiden voor en door studenten, wordt aandacht besteed aan studentenwelzijn. In de tweede aflevering van de podcast wordt het onderwerp financiën besproken.

Financiën is een thema dat veel leeft onder studenten omdat rondkomen voor hen op dit moment niet makkelijk is vanwege de inflatie en de daarmee gepaarde prijsstijgingen. Studenticast wil dat studenten meer met elkaar in gesprek gaan over hun financiën. In de aflevering komen meerdere studenten aan het woord over hun relatie met geld en hoe zij met geld omgaan als student zijnde. Daarnaast komt onderzoeker Annemarieke van der Veer van de Hogeschool Utrecht aan het woord over de financiële stress die studenten kunnen ervaren en de effecten hiervan. Ook geeft ze tips over hoe financiën bespreekbaar gemaakt kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Podcast ‘Nooit een kwartje?’

Armoede brengt grote zorgen voor het hele gezin. De stress die armoede met zich meebrengt, voelen kinderen die opgroeien in...

Podcast ‘Sterke Verhalen’

In deze podocast-serie vertellen verschillende mensen over hun eigen ervaringen met leven in armoede.

Podcast Zelfmoordpreventie bij schulden

Mensen met schulden hebben een verhoogd risico op suïcide. In deze driedelige podcast vertellen (ervarings)deskundigen over het belang van preventie bij geldzorgen.