Spring naar content

Online training: Signaleren en begeleiden van financiële problemen

9 juli 2018

Deze training gaat over schuldenproblematiek herkennen en mensen met armoede en schulden begeleiden. Je leert ook met welke organisaties je kunt samenwerken en naar wie je cliënten kunt doorverwijzen. De training is in eerste instantie bedoeld voor professionals in wijkteams.

Ongeveer 80% van de mensen die aanklopt bij sociale wijkteams heeft financiële problemen. De medewerker van het wijkteam is vaak het eerste aanspreekpunt voor deze mensen. 

In deze online training leer je in 1 uur:

  • hoe je financiële problemen herkent;
  • wat belangrijk is als je mensen met schulden begeleidt;
  • met welke organisaties je kunt samenwerken;
  • naar wie je cliënten kunt doorverwijzen. 

De training bestaat uit informatie, casussen (video’s) en opdrachten.

Accreditatie

Medewerkers van wijkteams krijgen 1 accreditatiepunt als ze de cursus afronden. De training is ook geschikt voor andere professionals die te maken hebben met mensen met armoede- en schuldenproblematiek. 

Gerelateerde artikelen

Schulden & Suïcidepreventie

Schulden kunnen leiden tot suïcidale gedachten. 113 Zelfmoordpreventie heeft een site ontwikkeld met tips en meer informatie om deze doelgroep te ondersteunen.

Vroegsignalering problematische schulden door gemeenten

Wat doen gemeenten om huishoudens met problematische schulden vroegtijdig op te sporen? Welke methoden gebruiken ze daarvoor en hebben ze een aanpak voor bepaalde risicogroepen? En wat zijn de verschillen…

NVVK podcast: Jong in de schulden (afl. 1)

Een podcast over jongeren, waarbij Nibud-directeur Arjan Vliegenthart, aan het woord komt en Lovijah Veld van Opr€cht vertelt over hoe ze jongeren met schulden vinden.