Spring naar content

Online training: Signaleren en begeleiden van financiële problemen

9 juli 2018

Deze training gaat over schuldenproblematiek herkennen en mensen met armoede en schulden begeleiden. Je leert ook met welke organisaties je kunt samenwerken en naar wie je cliënten kunt doorverwijzen. De training is in eerste instantie bedoeld voor professionals in wijkteams.

Ongeveer 80% van de mensen die aanklopt bij sociale wijkteams heeft financiële problemen. De medewerker van het wijkteam is vaak het eerste aanspreekpunt voor deze mensen. 

In deze online training leer je in 1 uur:

  • hoe je financiële problemen herkent;
  • wat belangrijk is als je mensen met schulden begeleidt;
  • met welke organisaties je kunt samenwerken;
  • naar wie je cliënten kunt doorverwijzen. 

De training bestaat uit informatie, casussen (video’s) en opdrachten.

Accreditatie

Medewerkers van wijkteams krijgen 1 accreditatiepunt als ze de cursus afronden. De training is ook geschikt voor andere professionals die te maken hebben met mensen met armoede- en schuldenproblematiek. 

Gerelateerde artikelen

Een open deur? Het vervolg: de toegang tot schuldhulp

Is de toegang tot gemeentelijke schuldhulp inmiddels verbeterd? Ja, maar het moet nóg beter, vindt de Nationale ombudsman. Hij legt uit wat er wel en niet goed gaat, en roept…

Handreiking: ‘Aan de slag met de CAK-lijst’

Gemeenten gebruiken steeds vaker de CAK-lijst om inwoners met langdurige schulden te benaderen. Deze handreiking ondersteunt gemeenten bij het opzetten van een eigen outreachende aanpak.

Divosa Monitor Vroegsignalering Schulden – Jaarrapportage 2022

De Divosa Monitor Vroegsignalering Schulden Jaarrapportage 2022 geeft inzicht in de uitvoering en werkwijzen van vroegsignalering van schulden bij circa 200 gemeenten.