Spring naar content

E-learning ‘Werk & Schulden’

26 november 2020

Op 26 november is de e-learning module Werk en Schulden gelanceerd. Deze interactieve e-learning is ontwikkeld in samenwerking met het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid (een samenwerking van SBCM en Cedris) en is gefinancierd door instituut Gak. De e-learning is ontwikkeld om jobcoaches en HR-professionals op weg te helpen bij het signaleren van, in gesprek gaan met en verwijzen van werknemers en werkzoekenden met financiële problemen. 

In de e-learning wordt in vijf verschillende (en apart te raadplegen) blokken ingezet op verschillende onderwerpen, zoals de omvang van de problematiek in Nederland, het signaleren van schuldenproblematiek, tips voor het bespreken van financiële problemen en advies voor doorverwijzing naar de juiste organisatie of instantie.  De e-learning is vooral gericht op het bespreekbaar maken van schuldenproblematiek en het wegnemen van praktische handelingsverlegenheid. HR-Professionals en professionals die werkzaam zijn binnen de sociale zekerheid worden zo gestimuleerd om schuldenproblematiek bespreekbaar te maken en aan te pakken. 

Gerelateerde artikelen

Schulden & werk

Wat kunnen werkgevers doen om problematische schulden bij hun werknemers te voorkomen of op te lossen? Veel werkgevers willen wel helpen, maar vinden dat de werknemer zelf om hulp moet…

Financieel fitte werknemers

Willen werknemers hulp van hun werkgever als ze zorgen of vragen hebben over hun financiën? Wat voor hulp willen ze dan, en bieden werkgevers die hulp?

Infographic werknemers met schulden

Veel werkgevers willen hun werknemers met financiële problemen wel helpen, maar weten niet hoe. Met dit stappenplan kunnen werkgevers bepalen welke hulp ze kunnen en willen bieden, en naar wie…