Spring naar content

Schuldenproblematiek onder werknemers voorkomen of oplossen? Veel werkgevers willen helpen, maar weten niet hoe

10 februari 2020

Veel werkgevers willen hun werknemers met financiële problemen wel helpen, maar weten niet hoe. Met dit stappenplan kunnen werkgevers bepalen welke hulp ze kunnen en willen bieden, en naar wie ze hun werknemers kunnen doorverwijzen.

Infographic

In deze infographic staan de belangrijkste onderzoeksresultaten en een stappenplan. Hiermee kunnen werkgevers bepalen hoe ze werknemers kunnen en willen helpen. En naar wie ze werknemers met financiële problemen kunnen verwijzen. Want werknemers vinden het vaak lastig om met hun werkgever over hun financiële problemen te praten. Wees daarom als werkgever geen hulpverlener, maar word een goede doorverwijzer. 
 

Gerelateerde artikelen

Financieel fitte werknemers

Willen werknemers hulp van hun werkgever als ze zorgen of vragen hebben over hun financiën? Wat voor hulp willen ze dan, en bieden werkgevers die hulp?

Handreiking beter bereiken werkende armen

Gemeenten zijn de aangewezen instelling voor het bieden van hulp- en dienstverlening aan inwoners die kampen met financiële problemen. Uit...

Financieel kwetsbaar

Welke mensen hebben meer kans om in de financiële problemen te komen? Hoe groot zijn die groepen, en wat maakt hen financieel kwetsbaar?