Spring naar content

Reis van de vordering

Inzicht in de handelingen binnen de invorderingsketen

1 juni 2023

In de ‘Reis van de vordering’ wordt inzicht verkregen in de handelingen binnen de invorderingsketen en in de ontwikkeling van de bijkomende kosten van een niet-betaalde vordering. De uitgewerkte reis kan gebruikt worden als inspiratiebron en toetsingskader voor oplossingsrichtingen en verbeteringen van de invorderingsketen.

Gebruik

Er wordt een visueel voorbeeld gegeven van de stappen in de keten, de mogelijke handelingen in iedere fase, de betrokken actoren en de kosten bij de handelingen. Het is afhankelijk van de reactie van de schuldenaar, het beleid en de gemaakte afspraken tussen de actoren welke handelingen ingezet worden. 

Er wordt een voorbeeld gegeven waarin de gehele reis wordt doorlopen (van minnelijk tot executie). Hierbij worden alle kosten in beeld gebracht. 

Gerelateerde artikelen

Effecten van bijzondere incassobevoegdheden en overheidspreferenties

De overheid heeft bijzondere bevoegdheden en voorrang bij het incasseren van boetes. Wegen de voordelen daarvan op tegen de nadelen?

Kennisanalyse invordering

Een kennisanalyse om posities, belangen, vraagstukken, knelpunten, dilemma's en kennisleemtes rond private vorderingen in beeld te brengen.

Een geregistreerde schuldregeling door de gerechtsdeurwaarder

In juni 2021 heeft Syncasso samen met Movisie en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een white paper gepubliceerd met...