Spring naar content

Tool: Professionalisering in sociaal-financiële dienstverlening

3 januari 2022

In het Vaarwater financiële bestaanszekerheid volgen we mensen die hulp nodig hebben bij financiële problemen. Dreigen ze in zwaar weer te komen? Zitten ze daar al in? Of zijn ze hun financiële bestaanszekerheid juist weer aan het versterken met jouw hulp?

Waar jouw cliënten zich bevinden in het vaarwater, bepaalt wat jij als professional in sociaal-financiële dienstverlening moet weten en kunnen om ze adequaat te helpen. Ontdek nu welke competenties je nodig hebt en neem je eigen vaardigheden en handelen eens onder de loep. Wat zou je willen ontwikkelen, anders willen doen, waar zoek je vernieuwing en met wie kun of wil je meer gaan samenwerken? 

Gerelateerde artikelen

De sociale impact van de coronacrisis

De coronacrisis heeft verstrekkende gevolgen voor de kwetsbare groepen in Nederland. Er zijn al veel signalen uit verschillende gemeenten waar gezinnen onder druk staan en jongeren minder toekomstperspectief zien. Naar…

Ondernemend uit de schulden, gemeenten bieden hulp

Ondernemers met schulden kloppen bij de gemeente aan voor hulp. Hoe gaat dat in zijn werk en welke organisaties kunnen de gemeente daarbij helpen?

Gids Zakgeldproject: een zakgeldproject starten in jouw regio, hoe doe je dat?

Vanuit de Werkplaats Sociaal Domein Nijmegen werken het Lectoraat Versterken van Sociale Kwaliteit van de HAN en Bindkracht10 binnen het...